Juncker anklager Centraleuropa for manglende solidaritet med migranter

Jean Claude Juncker Foto- European People’s Party

Tjekkiet/Polen/Slovakiet/Ungarn: Det er en skandale, at nogle EU medlemslande afviser at modtage migranter og endda forældreløse børn, mener formand for Europa Kommissionen Jean-Claude Juncker i et interview i Le Monde.

”Vi mangler en fælles definition af solidaritet. Jeg har foreslået ungarerne, tjekkerne, polakkerne og andre, at de i det mindste kan tage imod børn uden forældre, uden familie. Det er skandaløs, at nogen afviser det, siger Jean-Claude Juncker.

Jean-Claude Juncker håber dog alligevel, at de centraleuropæiske lande ændrer holdning.

”Jeg tror, at de overvejer det. Det vil i det mindste være et udtryk for en elementær solidaritet. Det ville uden tvivl hjælpe Visegrad-landene, andre EU lande vil have en større forståelse for dem. Det at nogle lande helt afviser at tage imod migranter og rygter om, at muslimsk invasion er i gang i Europa, er uacceptabel, siger Juncker.

Slovakiets premierminister Peter Pellergrini sagde i sidste uge, at Slovakiet muligvis vil tage imod nogle forældreløse syriske børn. I Tjekkiet kunne politikerne ikke blive enige om at modtage 50 forældreløse børn fra Syrien. ota

Share This