Janukovitj lykønsker Zelenskij med sejr ved valget

Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: Ukraines tidligere præsident Viktor Janukovitj, som måtte flygte fra Ukraine til Rusland under Maidan revolutionen i 2014, lykønskede søndag den kommende ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij med sejren ved valget, skriver Hromadske.

“Kære Volodymyr Olesandrovitj, jeg lykønsker dig med din sejr ved Ukraines præsidentvalg. Ukrainerne betroede dig med denne post i det sværeste øjeblik for vort land, skriver Viktor Janukovitj.

Janukovitj udtrykker i sin lykønskning et håb om, at Zelenskij vil være i stand til at genskabe fred og velstand efter “forfærdelige lidelser præsident Porosjenko og hans tilhængere havde udsat det ukrainske folk for.”

I Rusland kommenter premierminister Dmitrij Medvedev Zelenskijs sejr med tilbageholdenhed.

“Jeg vil ikke skabe store illusioner. Der eksisterer dog en chance for et bedre samarbejde med vort land, skriver Medvedev på Facebook. 

Flere andre statsmænd har i løbet af mandagen lykønsket Zelenskij med sejren, heriblandt Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Emmanuel Macron og Donald Trump, som alle udtrykker et håb om at Ukraine vil fortsætte i landets reformproces. ota

Share This