Ny asylkrise truer, Italien vil sende titusindvis af migranter mod Vesteuropa

Migranter fra Libyen ankommer til den italianske ø Lampedusa Foto: Sara Prestianni

Chefen for det italienske flygtningeråd (CIR) Christopher Hein truer med at åbne de italienske havne og sende titusindvis af migranter med busser og tog mod Østrig, Frankrig og Schweiz, hvis ikke de øvrige lande i Europa snart handler, skriver ”Krone Zeitung”

Af Michael Skovgaard

Migrantkrisen: Endvidere anfører Christopher Hein, at mange asylcentre i Tyskland, Holland og Belgien står tomme, mens det italienske modtagesystem er ved at bukke under for presset. Alene her i 2017 er 89.000 migranter ankommet til Italien via ruten over Middelhavet.

Østrigs forsvarsminister Hans Peter Doskozil (SPÖ) truer nu med at sende hæren til grænsen ved Brenner-passet. 750 mand skulle være i gang med at forberede lukningen af grænsen i Tyrol. Det kan ske inden for 24 timer, hvis den italienske hjælpeorganisation CIR gør alvor af truslen.

Østrig hævder, at størstedelen af de mange migranter – 70-90 procent – ikke falder ind under EU’s omfordelingsregler, da de kommer fra lande som Nigeria, Elfenbenskysten, Senegal og Guinea og dermed ikke har chance for at opnå asyl – samme indrømmelse kommer fra uofficielle kilder i Rom.

I lyset af den seneste udvikling har Østrigs udenrigsminister Sebastian Kurz (ÖVP) igen fremsat kravet om, at ruten over Middelhavet bør lukkes snarest muligt.

Share This