Italien mangler solidaritet, truer med Schengen visum til 200.000 migranter

Illustrationsfoto: VOA, Nicolas Pinault

Migrantkrisen: Italien er træt af, at andre EU lande ikke tager landets problemer med migration alvorligt og udviser en større solidaritet. Landet overvejer derfor at give omkring 200.000 migranter europæisk visum, så de kan rejse frit i Schengen, skriver The Times

Mario Giro fra det italienske udenrigsministerium og senator Luigi Manconi meddeler The Times, at Italiens regering diskuterer midlertidige visum for migranter, som Italien vil udstede for 200.000 migranter, som opholder sig i Italien.

Landet kan angiveligt bruge en europæisk lov 2001/55, som blev taget i brug under Balkankrigen og som gav mulighed for flygtninge fra Bosnien-Herzegovina og Kosovo at rejse til Europa.

I Italien er man klar over, at såfremt landet vælger denne løsning vil det udløse en ny migrantbølge, især mod Tyskland og de skandinaviske lande.

”At lade migranterne rejse frit, så snart de når Italiens kyst, vil skabe store problemer for vores nabolande i EU, men jeg håber, det vil tvinge Frankrig til at tage migrationsproblemet seriøst, siger Mario Giro.

Han understreger, at Italien vil fortrække ikke at bruge denne metode, da den med ganske sikkert vil betyde enden på Schengen. ota

Share This