Italien: EU skal tage sig af 450 migranter i Middelhavet. Tjekkiet: Det er en farlig vej til helvede

Illustrationsfoto: VOA, Nicolas Pinault

Migrantkrisen: Italien forlanger, at EU tager sig af de 450 migranter som i øjeblikket sejler i Middelhavet på et Frontex skib og som både Italien og Malta har afvist at tage imod. I Tjekkiet siger landets premierminister Andrej Babis, at det er udelukket, at Tjekkiet vil tage imod nogle af disse migranter. EU skal ifølge ham sende et klart signal om, at EU ikke vil tage imod migranter. Alt andet er ifølge ham ”en farlig vej til helvede”. Det siger han til Tjekkiets Radio.

”Jeg har sammen med andre premierministre modtaget kopi af brevet fra Giuseppe Conte adresseret til Donald Tusk og Jean-Claude Juncker, hvor Italiens premierminister forlanger, at EU tager sig af de 450 migranter der befinder sig i Middelhavet. Vi er nødt til at sende et klart signal om, at illegal migration er slut og at EU er parat til at sende illegale migranter straks tilbage, siger Andrej Babis.

Ifølge ham er den australske model den eneste løsning af migrantkrisen, dvs. ikke tillade, at migranterne kommer til Europa og sende skibe med migranter dertil hvor de kommer fra. ota

Share This