Ad

Ingen kontakt mellem NATO og Rusland, risiko for en konflikt stiger

NATOs generalsekrtær, Jens Stoltenberg. Foto: NATO

Rusland: Rusland og NATO har helt afbrudt al kontakt, både militært og civilt, siger den russiske viceudenrigsminister Alexander Grusko, som i RIA anklager NATO at være grunden til denne situation.

“NATO har selv droppet sit forhold til Rusland a der er ingen tegn på, at NATO ved, hvordan man kan komme ud denne tilstand, siger han.

Ifølge Alexander Grusko stiger risikoen for en væbnet konflikt på grund af “uforudsigelige handlinger eller forkert forstået situation.”

“Hvad angår en væbnet konflikt med NATO, alle fornuftige mennesker håber, at det ikke vil ske. Det ville være en katastrofe for hele menneskeheden. Jeg er overbevist om, at man forstår det i Washington og Bruxelles, siger han.

Ligeledes nyhedsbureauet AP skriver, at kølnet forhold mellem NATO og Rusland kan føre til konflikt og krig, som kan blive udløst ved en fejl eller forkert forstået en handling.

“I løbet af den kolde krig, har begge sider forstået de signaler, vi har givet hinanden. Jeg er bange for, at vi ikke kender den slags i dag, siger den amerikanske general Curtis Michael Scaparrotti til AP og tilføjer:

“Jeg mener, at vi burde kommunikere med Rusland lidt mere. Det ville sikre en gensidig forståelse af, hvad vi laver og hvorfor vi laver det, siger han. ota