Hvem saboterede gassen?

Foto: FactsWithoutBias1

Af revisor Jens Thoft, Højbjerg

Debat: Samtlige aviser, eksperter, journalister og TV-stationer er gået ud fra at det var russerne, der saboterede Nordstream 1 og 2. Jeg har ladet mig fortælle at Information, som jeg ikke læser, er en undtagelse. Jeg tænkte, at det var torskedumt af russerne. Dels fordi de ejer de 2 rørledninger, dels fordi jeg antager at der på anlægget sidder en hane, man bare kan dreje på, hvis man ønsker at lukke for gassen. Selvom jeg synes Putin er en krigsforbryder, undrede det mig, at han tog den risiko, der var at sabotere gassen med 4 sprængladninger, når han bare kunne lukke ved at dreje på en hane. Hvad jeg i øvrigt mener han havde gjort, før ledningerne blev ødelagt.

Så gik jeg i gang med at søge. På nettet fandt jeg adskillige udtalelser af ledende amerikanere, som kunne give en mere forståelig baggrund for ødelæggelsen af de to gasledninger. Jeg fandt en tale som præsident Biden havde holdt den 7. februar i år – altså 3 uger før den russiske invasion. Her siger præsident Biden: ”I samme øjeblik russerne krydser grænsen til Ukraine er Nordstream 2 kaput”. Journalisten spurgte: ”Hvordan vil du ordne det?” Biden svarer: ”Vi vil øh – jeg lover dig, at vi er i stand til det”. Søger du på DuckDuckGo – med ordene “Biden and Nordstream 2” finder du det citerede.

Victoria Nuland er amerikansk viceudenrigsminister. Googler du ”Victoria Nuland and Nordstream” får du følgende citat fra januar 2022: Nuland siger: ”Hvis russerne invaderer Ukraine, vil Nordstrean 2 aldrig komme til at fungere”. Journalisten gentager langsomt Nulands udtalelse og tilføjer spørgende: ”Vil den så blive bombet?” Nuland svarer: ”På den ene eller den anden måde vil den være færdig”. (Alt sammen i min oversættelse).

Men hvorfor skal det være en pensioneret revisor, der oplyser Dagspressens læsere og ledende politikere om, at der altså er andre mere oplagte muligheder end russerne, når det gælder ødelæggelsen af gasledningerne. Ødelæggelsen er faktisk officiel amerikansk politik! Der var, den dag gasledningerne blev sprængt, mindst et amerikansk krigsskib i Østersøen. Heller ikke det har Avisen Danmark fundet relevant at oplyse læserne om.

Jeg har hermed ikke frikendt Putin, men blot gjort opmærksom på, at det er elendigt journalistisk arbejde, når alle herunder også specialisterne, der burde kende den amerikanske regerings holdning, uden tøven og uden beviser fastslår, at det er russerne, der har saboteret, med det formål at gøre os bange. Jeg bemærker også, at svenskerne ikke længere vil deltage i opklaringsarbejdet. Det vil næppe gavne det svenske ønske om optagelse i NATO, hvis man må konkludere, at terroristerne kommer fra USA.Jeg skylder fredsforsker Jan Øberg tak for de faktiske oplysninger i artiklen. Samtidig anbefaler jeg jer at abonnere på hans gratis informationsmails. I kan tilmelde jer på denne side: http://www.oldsite.transnational.org/contact.htm#dkpol

Læs også http://mreast.dk/nye-soem-i-danskernes-ytringsfriheds-kiste/

Share This