Ad

Homofobi eller religionsfrihed? En sag skaber debat i Polen

Illustrationsfoto: Globetrotter19

Polen: Lederen af Ikeas personaleafdeling risikerer to års fængsel for at fyre en medarbejder, som afviste at deltage i Ikeas arrangement, hvor møbelvarehuset ville vise solidaritet med seksuelle mindretal, skriver polske medier.

Den pågældende medarbejder tog ferie i den periode, arrangementet skulle foregå og på Ikeas intranet gav udtryk for at han er imod “promovering af homoseksualitet samt andre afvigelser”. Han begrundede sin afvisning med sin tro og citerede fra biblen “hvis en mand sover med en anden mand som med en kvinde, begår begge noget ulækkert og skal dø”. 

Efterfølgende blev han af Ikeas ledelse opfordret til at undskylde sine udtalelser. Det afviste han og blev efterfølgende fyret, da Ikea fandt hans udtalelser diskriminerende.

Sagen blev efterfølgende taget op af den polske anklagemyndighed, som finder Ikeas fremgangsmåde som et brud på religionsfrihed og har rejst tiltale mod lederen af personaleafdelingen i Ikea. En anklage som kan give op til to års fængsel. Justitsminister Zbigniew Ziobro betegner sagen som skandaløs og uacceptabel. ota

Tagged with