Hollandsk udenrigsministers udtalelser om migranter skaber vrede i Tjekkiet

Stef Blok Foto- US Department of State

Tjekkiet: Den hollandske udenrigsminister Stef Bloks udtalelse om at migranter ikke har en jordisk chance for at skabe sig et normalt liv i Tjekkiet eller Polen, bliver mødt med vrede hos tjekkiske politikere.

“Går en tur i Warszawa eller i Prag. Der er ingen farvede mennesker der. De forsvinder i løbet af en uge og ville nok blive gennembanket, hvis de blev længere, sagde angiveligt Stef Blok ved et ministermøde.

Hans udtalelse bliver mødt med skepsis i Tjekkiet, hvor flere politikere nævner en gruppe hollandske turister, som i april deltog i et brutalt overfald i Prags indre by.

“Det er nonsens. hr. minister burde heller tænke over, at det var hans landsmænd, der i Prag gennembankede en tjekkisk tjener. Tjekker er solidariske og tolerante, men vil selv bestemme, hvem der skal arbejde og bo i deres land. Det skal ikke være politikere fra andre lande, siger Tjekkiets premierminister Andrej Babis.

“Det er et tegn på, at han ikke kender Prag, siger udenrigsminister Jan Hamacek, mens formand for det nationalistiske parti SPD Tomio Okamura tilføjer:

“Han vil gøre os til ikke kulturelt land i periferien og tjekker til en nationalistisk nation. Hvis nogen opfører sig forkert, så var det hollandske statsborgere, som blev ved med at sparke til et forsvarsløst menneskers hoved.

Tjekkiet vil forlange en undskyldning for ministerens udtalelse. ota

Share This