Hertha Berlins målmandstræner kritiserer udlændingepolitik og bliver fyret

Hertha Berlins stadion Foto- Steffen Prößdorf

Af Michael Skovgaard

Berlin: Målmandstræner Zsolt Petry gav et opsigtsvækkende interview i den ungarske avis „Magyar Nemzet“, og resultatet var en fyreseddel.

Den 54-årige ungarer sagde bl.a. følgende: „Jeg forstår ikke, hvordan Europa har kunnet synke så dybt rent moralsk. Europa er et kristent kontinent. Hvis man  er imod migration, fordi Europa bliver invaderet af vanvitigt mange kriminelle, bliver man straks beskyldt for at være racist.“

Følgen var irritation hos flere af hovedstadsklubbens sponsorer og et offentligt pres på klubben, og til sidst så Hertha ingen anden udvej end at smide Petry på porten tirsdag.

Desuden havde Petrys udtalelser om den ungarske landsholdsmålmand Péter Gulácsi (RB Leipzig) vakt furore. Her skulle Petry have udtrykt manglende forståelse for Gulácsis indsats for homoseksuelles rettigheder.

Herthas ledelse udtalte, at trænerens udtalelser ikke er forenelige med klubbens værdier såsom mangfoldighed og anti-diskrimination.

Petry beklagede senere sine udtalelser og sagde, at han hverken er homofob eller fremmedfjendsk og undskyldte, hvis han skulle have fornærmet mennesker, der søger tilflugt i Tyskland.

Den direkte konsekvens for klubben er kaos midt i kampen for at undgå nedrykning. Petry er rejst hjem til Hoffenheim, og klubbens 69-årige teammanager Nello di Martino er nødløsningen som målmandstræner indtil videre.

Trods en samlet investering i hovedstadsklubben på 375 mio. euro fra finansmanden Lars Windhorst og adskillige trænerfyringer er Hertha Berlin i akut nedrykningsfare med kun 25 point i Bundesligaen. Hvis holdet taber næste kamp mod Borussia Mönchen-Gladbach, kan det ende på en af de to pladser, som giver direkte nedrykning.

Share This