Her er, hvad du skal tjekke inden du veksler penge i Prag

Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Der er fortsat en del fælder i Tjekkiets hovedstad Prag, hvis man som turist skal veksle til tjekkiske kroner. Det til trods for, at Tjekkiets Nationalbank i 2017 har uddelt 14 bøder til vekslekontorerne i Prag, skriver det tjekkiske medie Aktualne.

Typiske problemer ved veksling er alt for høje vekslegebyrer, op til 28 procent af beløbet, for store forskelle ved salgskurs og indkøbskurs samt manglende informationer om vekslegebyr. Mange vekslekontorer i Prag veksler en euro til 17-18 tjekkiske kroner (CZK), hvor officiel kurs er ca. 25,50 CZK, en amerikansk dollar til omkring 12 CZK, hvor officiel kurs er ca. 20,50 CZK.

Det er ikke alle vekslekontorer i Prag, der forsøger at snyde turisterne, men vær på dupperne. Vær især opmærksom, hvad det koster at veksle og på forskellen mellem vekslekontorets salgs- og indkøbskurs er. Orienter dig på forhånd, hvad den valuta du ønsker at veksle er værd i tjekkiske kroner.

Vekslekontorerne skal ifølge tjekkisk lovgivning oplyse på en “forståelig måde og i passende størrelse” om kurserne og vekslegebyrerne. Tjekkiets regering forbereder en lov, som vil give turisterne mulighed for at få sine penge tilbage indtil to timer efter transaktionen. Indtil videre har man som turist ingen mulighed for at klage eller for at få sine penge tilbage. Undersøg derfor grundigt vekslekontorernes kurser samt vekslegebyr inden du veksler. ota

Share This