Harvard Universitet: Tjekkere mest racistiske i Europa. Amatører svarer tjekkerne

Tjekkiets hovedstad Prag Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/USA: Tjekkere er den mest racistiske nation i Europa. I hvert fald ifølge en undersøgelse lavet af Harvard Universitet i USA. Universitetets undersøgelse og de metoder den bruger får dog en hård kritik af tjekkiske videnskabsmænd, skriver tjekkiske medier.

Undersøgelsen er blevet til i årene 2002-2015 med deltagelse af 288.000 personer og var baseret på spørgsmål omkring rasisme og hvordan man forbinder billeder med enten negative eller positive ord.

”Metoden er interessant men også meget kritiseret. Det står slet ikke klart, hvordan man udvalgte respondenterne og at det muligvis blot er et forum, hvor folk selv melder sig til, siger sociolog Daniel Prokop fra analysevirksomheden Median.

Han peger på, at kun 819 tjekkere deltog. Disse behøver ikke nødvendigvis afspejle tjekkerne som helhed. Han mener desuden, at tjekkernes udtryksmåde er anderledes end i udlandet og derfor skal tages med et gran salt.

”Det der i Tjekkiet er ganske normalt udtryk, som selv præsidenten bruger, ville fremkalde en skandale i udlandet, siger han. ota

 

 

 

 

Share This