FN aftale om migration: Slovakiets minister opfordrer til at slå koldt vand i blodet

Slovakiet: Oplysninger omkring FNs globale aftale om migration er præget af disinformation og massevis af forkerte oplysninger. Det mener Slovakiets udenrigsminister Miroslav Lajcak ifølge den slovakkiske avis DennikN.

Ifølge Miroslav Lajcak er aftalen et politisk dokument, som ikke tvinger de underskrivende lande til noget som helst. Migrationspolitikken vil fortsat blive de enkelte landes ansvarsområde. Aftalen forsøger ifølge Miroslav Lajcak blot at mindske negative og styrke positive sider af migration.

”Vi kan diskutere aftalen som vi har lyst til, men lad os tale om, hvad der står i den og hvad er dens mening og ikke nonsens om at vi binder os til at modtage X antal migranter og at vi skal betale den X euro hver måned. Disse løgn, som nogle mannesker udbreder, er meget langt væk fra, hvad aftalen handler om, siger Miroslav Lajcak.

Slovakiets officielle holdning til aftalen bliver diskuteret i de kommende uger i Slovakiets parlament. Regeringspartiet SNS er uenigt med Miroslav Lajcak. Aftalen er ifølge partiet et angreb på landenes suverenitæt. ota

Share This