Ad

Fængslet Navalnyj døjer med dårligt helbred

Alexej Navalnyj Foto: Putnik

Rusland: Oppositionspolitiker Alexej Navalnyj, der blev fængslet efter at have vendt tilbage til Rusland, døjer med dårligt helbred, sagde Navalnyjs advokat onsdag. Navalnyjs advokater skulle besøge ham onsdag, men fængslet afviste besøget. Ifølge Reuters har fængslet, hvor Navalnyj afsoner sin straf, ikke kommenteret sagen.

“Navalnyjs helbred er virkelig forværret. Alexej har haft alvorlige rygsmerter siden slutningen af ​​sidste uge,” sagde advokat Vadim Kobzev til Interfax og tilføjede, at hans klient ikke kunne læne sig på det ene ben på grund af smerter.

I stedet for lægehjælp modtog han kun to smertestillende midler, siger Navalnyjs kollega Leonid Volkov. Han mener imidlertid, at hans advokater måske ikke fik lov til at mødes med Navalnyj, fordi han var blevet overført til et fængselshospital.

Navalnyjs tilhængere opfordrer russerne til at afholde den største protest i moderne russisk historie, for Navalnyjs befrielse. Myndighederne siger, at protesterne vil i så fald være ulovlige. ota