EU vil indlede en sag mod Polen, Tjekkiet og Ungarn

Tjekkiet/Polen/Ungarn: Europa Kommissionen vil indlede en sag mod Polen, Tjekkiet og Ungarn for ikke at overholde de fælleseuropæiske flygtningekvoter, skriver tjekkiske medier.

Europa Kommissionen har foreløbigt ikke tilkendegivet, hvad det videre forløb i sagen bliver, men vil behandle sagen i dag. Kommissionens formand Jean Claude Juncker støtter sanktioner mod Tjekkiet, Polen og Ungarn.

”Det er ikke for at true, men for at vise, at beslutninger som er blevet vedtaget er en del en gældende lov, selvom nogle har stemt imod, sagde han til Spiegel.

Polen, Tjekkiet og Ungarn har tilkendegivet, at de ikke vil tage imod illegale migranter, uanset sanktioner fra Europa Kommissionen.

”Jeg er imod at vi tager imod 6.200 illegale muslimske migranter, dvs. personer som ikke har ansøgt om asyl i det første sikre land, siger Tjekkiets præsident Milos Zeman.

Tjekkiet, Polen og Ungarn er ikke de eneste EU lande, der ikke har opfyldt deres forpligtelser i forhold til flygtningekvoter. Kun Malta og Finland har foreløbigt taget imod alle de flygtninge, landet skal tage imod i henhold til flygtningekvoter. ota

Share This