Ad

EU truer Tjekkiet, Polen og Ungarn: Overhold flygtningekvoter ellers får I problemer

Den serbisk-makedonske grænse i 2015 Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Polen/Ungarn: EU kan begynde en overtrædelsesprocedure imod Tjekkiet, Polen og Ungarn, hvis landene ikke begynder at opfylde deres flygtningekvoter. Det siger EU kommissær for migration Dimitris Avramopoulos, skriver internationale medier.

Han advarer landene og opfordrer dem til handling.

“Jeg håber, at Ungarn, Polen og Tjekkiet vil gribe denne chance til at revurdere deres stilling og begynder at tage imod flygtninge, siger Dimitris Avramopoulos.

Obligatoriske flygtningekvoter for 160.000 flygtninge, vedtaget i september 2015, er foreløbigt endt i fiasko, da kun 31.500 personer er blevet overflyttet. EU fører en overtrædelseprocedure imod Polen og Ungarn, som helt har afvist at tage imod flygtninge, samt mod Tjekkiet, som har taget imod 12 personer. Slovakiet har taget imod 16 personer, men har tilbudt EU nye pladser og er blevet fredet.

EU kan videregive sagen til Den Europæiske Domstol, hvor de tre lande kan blive idømt store bøder. Ifølge det tjekkiske nyhedsbureau CTK skulle Europa Kommissionen beslutte sagen i denne uge, men har valgt at udskyde beslutningen. Alle tre lande har afvist at tage imod flygtninge. ota