EU præsident opfordrer polakker til at protestere. Et angreb på Polen, siger Polens præsident

Donald Tusk Foto: Mateusz Włodarczyk

Polen: EU præsident Donald Tusk opfordrer nu åbent polakkerne til at protestere. Det er et angreb på den polske stat, mener Polens præsident Andrzej Duda ifølge polske medier.

Problemerne i det polske splittede samfund fortsætter og bliver ikke ligefrem mindre efter, at EU præsident Donald Tusk valgte at være en del af konflikten. Donald Tusk opfordrede efter episoden ved den polske nationale tv-station TVP og overfald på journalisten Magdalena Ogórek, polakkerne til at protestere.

”Løgne arrangeret af myndighederne for offentlige midler er en perfid og farlig form for vold, som vi alle er ofrene af og skal protestere imod, siger Donald Tusk.

Donald Tusks udtalelse blev onsdag kommenteret af Polens præsident Andrzej Duda. Han er overrasket over, at EU præsidenten blander sig i Polens interne forhold.

”Jeg tager det som et angreb på de polske myndigheder, det overrasker mig, siger Andrzej Duda.

Ligeledes talskvinden for Lov og Retfærdighedspartiet Beata Mazurek, protesterer mod Donald Tusks udtalelser. Hun henviser til Donald Tusk post, som formand for Det Europæiske Råd, skal afholde sig fra at kritisere et medlemslands myndigheder og opfordre til protester. ota

Share This