EU kritiserer Tjekkiet for ikke at opfylde aftale om flygtningekvoter

Den serbisk-makedonske grænse Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/EU: Europa Kommissionen retter en hård kritik mod Tjekkiet for ikke at opfylde EU programmet for omfordeling af flygtninge. Tjekkiet har kun modtaget 12 personer ud af de mere end 2.600, landet skal tage imod ifølge programmet, vedtaget i september 2015, skriver tjekkiske medier.

Tjekkiet, Ungarn, Slovakiet og Rumænien stemte i 2015 imod aftalen om omfordeling af 160.000 flygtninge mellem EU medlemslande. Denne blev dog vedtaget ved en flertalsbeslutning. Tjekkerne afviser at tage imod flere flygtninge hovedsageligt på grund af manglende muligheder for at sikkerhedstjekke flygtningene inden ankomst til Tjekkiet.

Tjekkiet bliver, sammen med Ungarn, Polen, Slovakiet og Østrig, som ikke har taget imod nogen kvoteflygtninge over hovedet, af Europa Kommissionen betegnet som de mest problematiske lande i EU, hvad angår flygtningekvoter. Landene er dog ikke de eneste, som ikke efterkommer aftalen. Kun 18.418 personer ud af 160.000 flygtninge i Italien og Grækenland er foreløbigt blevet omfordelt. ota

Share This