Ad

EU indleder en sag mod lande som afviser flygtningekvoter

EU: EU vil indlede en sag mod Polen, Tjekkiet og Ungarn, som afviser at tage imod flygtninge og indordne sig under fælleseuropæiske kvoter til omfordeling af flygtninge. Det besluttede Europa Kommissionen på sit møde i dag.

Eurokommissær Dimitris Avramopulos, mener, at sagen mod Polen, Tjekkiet og Ungarn er den helt rette beslutning.

”Vores union er baseret på solidaritet og fælles ansvar. Disse grundværdier gælder for alle politikere i EU og migration er ingen undtagelse. Vi må ikke og vil ikke lade lande, som har ydre grænser uden hjælp, siger han.

Europa Kommissionens beslutning møder kritik i de berørte lande, som alle fortsat afviser at åbne deres grænser for flygtninge.

”Vores regering er fast besluttet for ikke at deltage i omfordeling af flygtninge, ikke deltage i flygtningekvoterne. Hvis der bliver indledt retlige skridt mod Tjekkiet, er vi parat til at forsvare vores stilling og komme med argumenter imod obligatoriske flygtningekvoter, siger Tjekkiets premierminister Bohuslav Sobotka til tjekkiske medier tirsdag.

Polens udenrigsminister Witold Waszczykowski mener ikke, at Polen behøver at frygte noget, selvom landet fortsat vil afvise at tage imod flygtninge.

”Hovedparten af dem er ikke flygtninge, men blot migranter som illegalt er ankommet til Europa, siger han og peger på, at flygtninge heller ikke ønsker at slå sig ned i Polen.

”Vi skulle flytte dem med magt og efterfølgende holde dem i camps, siger han. ota