Ad

EU afviser kompromisløsninger, retsstatsprincipperne ligger fast

EU Parlamentet i Strassbourg Foto: Bebu 65

Polen/Ungarn: EU vil ikke ændre betingelserne i forbindelse med udbetalinger fra EU fonde. Disse skal være betingede af retsstatsprincipperne. Det siger statsledere og europolitikere fra EU Parlamentet i reaktion på Polen og Ungarns veto af det kommende EU budget.

Politikere fra EUs største lande er overbeviste om, at det i de kommende uger bliver muligt at finde en løsning.

Frankrigs Europa minister Clement Beaune understreger ifølge internationale medier, at EU “ikke vil tillade nogen tvivl om”, at udbetalinger fra EU fonde skal være betingede af retsstatsprincipperne. Samme toner kommer fra Tyskland.

“Polen venter på en kompromisløsning. Med retsstatsprincipperne kan man ikke handle eller får rabat, siger Bernd Lange fra socialisternes gruppe i EU Parlamentet.

Politikerne er overbeviste om, at Polen og Ungarn ikke vil risikere afvisning af Corona genopretningspakken, som især Polen ifølge planerne skal have en stor andel af. De håber, at Tysklands kansler Angela Merkel vil få Polen og Ungarn på andre tanker og finder en kompromisløsning, som får Polen og Ungarn til at sige ja til budgettet og genopretningspakken. ota