Et ugentligt værtshusbesøg gør ægteskabet lykkeligt

Værtshus en gang om ugen, opskriften for et godt ægteskab  Foto: Ota Tiefenböck

Værtshus en gang om ugen, opskriften for et godt ægteskab Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Der er lavet massevis af undersøgelser om, hvordan sex påvirker et ægteskab, men der er indtil nu ikke lavet nogen undersøgelse om, hvordan mandens værtshusbesøg påvirker et ægteskab. Det skriver den tjekkiske avis Pravo, som har forsøgt at komme sagen til bunds.Avisen henviser til en undersøgelse lavet af bryggeriet Pilsner Urquell for nyligt, som slår fast, at et ugentligt værtshusbesøg har en gavnlig virkning for et godt ægteskab.

Ifølge avisen har 57 procent af adspurgte kvinder ikke noget imod, at deres mand går med venner på værtshus en gang om ugen.

”Vores undersøgelse viser, at mandens værtshusbesøg er ikke noget problem, det vigtigste i denne sammenhæng er, hvor ofte han gør det, siger bryggerites talsmand Katerina Krasova, som tilføjer, at en tredjedel af de adspurgte kvinder heller ikke vil have noget imod to ugentlige værtshusbesøg.

Undersøgelsens resultat bekræfter psykolog Karel Bröckl, som mener, at det er godt for et ægteskab, at parterne også ser andre end sin partner. Han  tilføjer, at det er vigtigt, at begge ægteskabets parter har mulighed for at komme ud og mødes med venner.

I undersøgelsen deltog 842 kvinder over 18 år og er ifølge bryggeriet den første undersøgelse af sin slags ikke kun i Tjekkiet, men måske hele verden. ota

Share This