Estisk virksomhed tester Li-fi, som er 100 gange hurtigere end Wi-fi

 Foto- Ahmadamro

Foto- Ahmadamro

Estland: Den estiske virksomhed Vemenni er i fuld gang med at teste Li-fi, en trådløs dataoverførsel baseret på et synligt lysspektrum, som er 100 gange hurtigere end det nuværende Wi-fi, skriver nyhedsserver Science Alert.Det er første gang, at et forsøg med Li-fi sker uden for et laboratorium. Ifølge virksomhedens direktør Deepak Solanski vil virksomheden nu indlede den næste fase af udviklingen.

”Vi har netop designet smart lysløsning for erhvervsbrug, hvor dataoverførslen går igennem lyset. Vi har ligeledes indledt et pilotprojekt hos en privat klient, hvor vi har etebleret et Li-fi netværk til internetadgang i deres kontor, siger Deepak Solanki til ScienceAlert.

Ved virksomhedens forsøg blev der registreret en data-transmission på 1 GB per sekund, og det er omkring 100 gange hurtigere end en gennemsnitlig Wi-fi forbindelse.

Der vil formentlig gå omkring tre til fire år, før teknologien bliver færdigudviklet. Det forventes dog, at Li-fi ikke helt vil udkonkurrere Wi-fi, da den ikke kan gå i gennem væge og mure, som Wi-fi. ota

Share This