Englændere får varm velkomst i Rusland inden Europa League brag

Rostovs hjemmebane Olimp-2 inden Champions League kampen imod Atletico Madrid i efteråret. Foto:  Chan-Fan

Rostovs hjemmebane Olimp-2 inden Champions League kampen imod Atletico Madrid i efteråret. Foto: Chan-Fan

Fans af russiske FC Rostov planlægger at uddele varme tæpper til medrejsende Manchester United fans inden de to klubbers Europa League kamp i aften.

Af Toke Theilade

Russiske fodboldfans har tiltrukket megen negativ opmærksomhed i gennem de sidste par år på grund af både racisme og hooliganisme, men forud for aftenens Europa League opgør i mellem FC Rostov og engelske Manchester United ser tingene noget anderledes ud.

En gruppe Rostov fans har nemlig besluttet sig for at dele varme tæpper ud til udeholdets fans for at hjælpe dem med at klare sig igennem den russiske vinter.

”Ved indgangen til gæsteafsnittet vil United fans få varme tæpper, så de ikke fryser så meget. Alle ved, at vejret i marts er uberegneligt, så vi, som gode værter, skal sørge for vores gæster,” skriver fansene i et statement.

Rostov-ved-Don er en af værtsbyerne ved næste års VM-slutrunde, der som bekendt spilles i Rusland, og fansene håber, at deres handlinger kan inspirere andre fans rundt omkring i Rusland til at tage godt imod deres gæster, når slutrunden starter.

”Vi, som værtsby, bliver nødt til at gøre alt for at sikre, at både fans og gæsters ophold her bliver komfortabelt og sikkert. Med denne handling ønsker vi at sætte et eksempel for alle mennesker i vores land. Og vigtigst at alt, at afkræfte myten om, at Rusland er usikkert. Vi venter. Kom. Mærk vores varme,” afsluttes statementet.

Kampen i mellem Rostov og Manchester United starter klokken 19 i aften, og den kan ses på 6’eren.

Share This