Engelsk trænerikon med hård dom over russisk fodbold

Engelsk trænerikon med hård dom over russisk fodbold

I denne uge startede kvalifikationen til UEFA’s europæiske fodboldturneringer. I modsætning til tidligere år er det dog uden russiske klubber i puljen på grund af landets invasion og krigsførelse i Ukraine. Og netop den manglende deltagelse i europæisk fodbold er et hård slag imod landets fodboldambitioner. Det siger den engelske trænerlegende Harry Redknapp.

“Denne faktor [manglen på europæisk deltagelse red.] vil have den største indflydelse på ligaen, uden tvivl.” sagde Redknapp ifølge det russiske sportsmedie, Championat.com.

“Hvis engelske klubber blev efterladt uden europæisk fodbold, ville dette også påvirke dem alvorligt. Der er mange udenlandske spillere i engelsk fodbold, og hvis der ikke var noget Champions League, ville mange blive væk. Det ville være svært at tiltrække nye spillere fordi, at alle vil spille i Champions League. Det vil have en effekt på alle turneringer. Russiske klubber får det meget svært.”

Det er endnu uvist, hvad fremtiden byder på for de russiske klubber. Indtil videre er de udelukket for den kommende sæson, imens det internationale fodboldforbund, FIFA, har givet alle ligaens udenlandske spillere lov til at suspendere deres kontrakter og finde nye klubber midlertidigt.

Netop den store usikkerhed betyder også, at det er svært at spå om, hvornår vi igen kan forvente, at de russiske klubber spiller med, hvor det er rigtig sjovt.

“Det hele afhænger af, hvor længe udelukkelsen varer. Ingen ved, hvornår det her vil slutte. Derefter skal russiske klubber starte deres deltagelse i europæisk fodbold fra de tidligste kvalifikationsrunder, og de skal bygge alting op fra grunden,” fortsætter Redknapp.

I de sidste par år har der dog været langt mellem snapsene for de russiske hold i Europa. I sidste sæson nåede kun Zenit Skt. Petersborg Champions League-gruppespillet, hvor de måtte nøjes med en tredjeplads og et tidligt exit.

“Lad os være ærlige, de russiske klubber har ikke været stærke på den internationale arena i lang tid. De giver ikke længere seriøs modstand i Champions League, hvor de ikke kan klare sig videre fra gruppespillet. Den russiske liga er ikke længere en stærk turnering, og udelukkelsen fra europæisk fodbold gør den kun svagere,” afslutter Redknapp sin kritik.

Denne sæsons åbningskamp fra den russiske Premier League spilles næste fredag, hvor FC Khimki tager imod sidste års mestre fra Zenit Skt. Petersborg på Arena Khimki.

Share This