Ekspert frygter Den Europæiske Domstols afgørelse åbner op for sharia lov i Europa

Illustrationsbillede: Dying Regime

Europa: En af de seneste beslutninger af Den Europæiske Domstol for Menneskerettigheder kan åbne op for sharia indførelse i Europa. Det mener den franske juridiske ekspert og direktør for European Center for Law and Justice, Gregor Puppinck, skriver Le Figaro.

Dommen Gregor Puppinck refererer til vedrører en sag i den græske provins Thrakien, hvor en muslimsk kvinde mistede arveretten til trods for at hun i mandens sidste vilje var anført som den person som skulle arve efter ham. I Thrakien, som grænser op til Tyrkiet, bliver der nemlig siden 1920 praktiseret sharia loven og ifølge denne er kvinden ikke arvtager efter manden.

Græske domstole fastholdt efterfølgende beslutningen og det skete også, da sagen blev behandlet af Den Europæiske Domstol for Menneskerettigheder.

Domstolen begrunder sin beslutning med, at europæiske lande, hvor det er muligt, skal tillade parallelle juridiske systemer og ikke forlange at muslimer overholder love, som er strid med anden lovgivning. Det er ifølge domstolen imod offentlighedens interesse.

Gregor Puppinck frygter, at beslutningen vil få betydning for organisationer og politiske partier, som promoverer sharia og som han frygter vil misbruge beslutningen som et forsvar for menneskerettigheder. ota

Share This