Dansk virksomhed afviser lavere varekvalitet i Øst- og Centraleuropa

Disse to produkter er ifølge Tulip ikke ens Foto: Tjekkiets Landbrugsministerium

Tjekkiet: Den danske fødevarevirksomhed Tulip afviser resultaterne af en tjekkisk undersøgelse af produkter solgt i forskellige EU medlemslande. Undersøgelsen påviste, at varerne er af lavere kvalitet i Øst- og Centraleuropa end i Vesteuropa. Dens resultater kan dog ikke bruges til noget ifølge Tulip. Undersøgelsen sammelignede nemlig ikke ens produkter, skriver Tjekkiets Radio.

Det tjekkiske kemisk-teknologiske universitet sammenlignede i undersøgelsen kvaliteteten af identiske varer solgt henholdsvis i Øst og Centraleuropa og i Vesteuropa og konstaterede store kvalitetsforskel ved 21 produkter, heriblandt Tulips luncheon meat, som havde langt lavere kvalitet i Tjekkiet end eksempelvis Tyskland.

Men det afviser Tulips talsmand Michael Ravn.

”Det er to forskellige produkter. Ja, de ligner hinanden ved første blik, men ellers har de intet til fælles. Tyske ”Frühstücksfleish” bliver fremstillet efter en hel anden opskrift, end det tjekkiske luncheon meat, siger han til Tjekkiets Radio.

Tjekkiets Radio har kontaktet producenterne af de forskellige varer, hvor testen har påvist en lavere kvalitet ved varer solgt i Tjekkiet og langt de fleste vil ændre deres produktion, således, at varerne bliver ens i hele EU.

Det vil Tulip ikke.

”Vi sælger kødkonserves til 120 lande. Disse bliver fremstillet efter forskellige opskrifter, siger Michael Ravn, som dog indrømmer, at produkternes indpakning ligner hinanden og kan forveksles.

Tjekkiets landbrugsministerium, som havde bestilt undersøgelsen fastholder, at varerne sammelignet ved testen er helt identiske.

Den centraleuropæiske samarbejde Visegrad har på baggrund af testen klaget til Europa Kommissionen og forlanger ens kvalitet over hele EU. ota

Share This