Dansk violinist fejrer det Polen, hun elsker

Rudersdal Kammersolister

Danmark/Polen: ”Alle, der kender mig ved, at jeg elsker polsk musik, mad, kunst, natur. Jeg er også i gang med at lære polsk, men der sker uhyrlige ting i landet for tiden, og det kan ikke forties på en dag som denne.”

Den danske violinist Christine Michaela Pryn har tabt sit hjerte til Polen og har taget initiativ til at fejre 100-år for Polens genoprettelse ved en koncert i Mantziusgården i Birkerød.

Koncerten med Rudersdal Kammersolister vil i dagens anledning blive ledsaget af oplæg om Polens historie og den nuværende politiske sitaution i Polen ved journalist Vibe Bjørling Termansen og vicedirektør ved Det Danske Kulturinstitut i Warszawa, Joanna Tamborska.

”Der har været forskellige muligheder oppe at vende, men jeg endte med at vælge at stå for det selv sammen med Ny Musik i Birkerød og med hjælp fra Det Danske Kulturinstitut for at holde det fri af den officielle fejring, som den polske stat står bag, siger Christine Michaela Pryn.

Rudersdal Kammersolister vil spille værker af polske komponister fra det forrige århundrede, blandt andet Szymanowski, Lutoslawski og Penderecki. Koncerten, som altså er en uofficiel og uafhængig markering af Polens 100-års dag, begynder søndag 11. november klokken 15 i Mantziusgården i Birkerød.

Polens ambassade og den polske stat står for en officiel markering af dagen klokken 16 i Den Sorte Diamant. ota

Share This