Danmark vil samarbejde med Ungarn om migration og Europas fremtid

Ungarns udenrigsminister Péter Szijjarto Foto- Cancillería del Ecuador

 

Ungarn/Danmark: Danmark og Ungarn skal samarbejde om migrationspolitik og Europas fremtid, meddeler Ungarns udenrigsminister Peter Szijjártó, som i dag mødtes med den danske migrationsminister Inger Støjberg i København. Nyheden om det kommende danske samarbejde er bragt på den ungarske regerings hjemmeside. Danske medier har foreløbigt ikke bragt nogen oplysninger om mødet.

Der er ifølge Peter Szijjártó mange ligheder mellem den danske og ungarske migrationspolitik, da Danmark i lighed med Ungarn understreger at det er vigtigt af ​​beskytte EU’s ydre grænser.

Han mener ligeledes, at Danmark, ligesom Ungarn, har måttet besvare international kritik på grund af det danske tildækningsforbud samt på grund af bestemmelsen om, at ankomne indvandrere skal bidrage til omkostninger forbundet med deres ophold i Danmark.

“Loven, hvor indvandrere skal bidrage til omkostningerne ved deres eget forbrug og bolig, betyder, at lovgivningen også gør det muligt for den danske stat at konfiskere migranternes ejendom, siger Peter Szijjártó.

Han peger desuden på, at FN Migrationsaftale, som Ungarn har afvist at underskrive, nu også bliver diskuteret i Danmark.

“Der er også en debat i Danmark i forbindelse med FNs Migrationsaftale. Partiet, der støtter landets minoritetsregeringen og dermed gør det muligt for den at fungere, er imod vedtagelsen af ​​aftalen”, påpeger Peter Szijjártó. ota

Share This