Danmark er det eneste land, der ikke deltager ved torsdagens europæiske topmøde i Prag, Mette Frederiksen er forhindret af “interne politiske årsager”

Mette Frederiksen Foto- News Oresund

Danmark: Den danske statsminister Mette Frederiksen skal ikke deltage ved Det Europæiske Politiske Fællesskabs (EPC) topmøde af 44 europæiske lande i Prag torsdag. Hun bliver således den eneste repræsentant af de 44 europæiske lande, der er inviteret til topmødet i Prag, men som ikke kommer. Det sagde Štěpán Černý, vicedirektør for den tjekkiske regerings sektion for europæiske anliggender til tjekkisk tv.

“Alle, vi har inviteret, kommer. Den eneste undtagelse er den danske statsminister, som ikke kan komme af interne politiske årsager, som vi ikke vil kommentere, sagde Černý og tilføjede:

“Det er ikke, fordi hun ikke vil komme, men fordi noget forhindrer hende i at gøre det, sagde han uden nævne yderligere detaljer.

Tjekkiske medier, som formentlig ikke er tilstrækkeligt bekendte med den indenrigspolitiske situation i Danmark og den ventede udskrivelse af valg, nævner som en mulig grund lækagerne fra gasrørledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Den nye platform for Det Europæiske Politiske Fællesskab (EPC) mødes for første gang på torsdag. Det bredere EPC-format er beregnet til at fungere som en politisk koordinering af europæiske lande, ikke kun EU-medlemsstater. Målet er at fremme politisk dialog og samarbejde om at løse spørgsmål af fælles interesse for at styrke sikkerheden, stabiliteten og velstanden i Europa. Oprettelsen af ​​platformen er et initiativ af den franske præsident Emmanuel Macron. ota

Share This