Ad

Corona-demonstrationer i flere tyske byer

Illustrationsfoto- Denis Barthel

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Tyskland har gennem længere tid været skueplads for demonstrationer mod de strenge corona-restriktioner. Det startede i Stuttgart, men lørdag var også Berlin og München hjemsted for protester, hvor politiet måtte skride ind.

Lørdag var over 1.000 mennesker samlet på Alexanderplatz i Berlin for at demonstrere. Ifølge en tysk reporter på stedet lød der slagord som „Wir sind das Volk“ og „Freiheit, Freiheit“. Desuden blev der kastet adskillige flasker mod politiet. Deltagerne blev opfordret til at forlade stedet, da demonstrationen ikke var anmeldt.

På Rosa-Luxemburg-Platz i nærheden var 10 demonstrationer anmeldt på forhånd. Her har folk demonstreret i større forsamlinger gennem flere uger trods det maksimalt tilladte antal på 50 personer jævnfør de seneste lempelser.

Desuden var der større forsamlinger ved Rigsdagsbygningen i Berlin, hvor det kom til 30 anholdelser. I hele Berlin var 1.000 politifolk i aktion mod ulovlige demonstrationer i løbet af lørdagen.

I München var cirka 3.000 mennesker samlet på Marienplatz for at demonstrere. 80 personer var anmeldt på forhånd, men på grund af den store tilstrømning var det ikke muligt at overholde kravet om 1,5 meters afstand, som er gældende i Tyskland. Ifølge politiet efterkom deltagerne ikke opfordringer til at opløse forsamlingen, men politiet undlod at skride ind mod den fredelige demonstration af „følelsesmæssige årsager“, forlyder det.  

I Stuttgart havde arrangørerne af en demonstration anmeldt 50.000 deltagere, men det forlyder, at der kun var cirka 5.000 deltagere.