Centraleuropæiske politikere besvarer Macrons kritik

Valgplakat i Frankrig Foto: Lorie Shaull

Ungarn: Den nyvalgte franske præsident Emmanuel Macrons hårde kritik af de centraleuropæiske lande som afviser at tage imod flygtninge, hvor han blandt andet beskyldte landene for forræderi, falder ikke i god jord i Centraleuropa.

”Macrons debut er ikke ligefrem opløftende. Han vil åbenbart vise sin magt ved med det samme at kritisere de centraleuropæiske lande. Det er ikke den rette vej at gå, men det finder han snart ud af, siger Viktor Orbán til ungarske medier.

Ifølge Viktor Orbán forsøger de vesteuropæiske lande, som lod migranter at rejse ind i deres lande at distribuere dem til andre lande, men den praksis vil Ungarn aldrig acceptere. EU burde ifølge ham heller fokusere på områder, hvor medlemslandene kan være enige, heriblandt at vedtage en resolution om beskyttelsen af EU grænsen.

I Polen og Tjekkiet er politikerne ligeledes forarget.

”Vores land har aldrig beriget sig på bekostning af kolonier. Vi har heller aldrig ført berigende krige. Der er heller ikke nogen, der har støttet os ved migration fra Balkan eller Ukraine. Vi er en ligeværdig medlem af Europa, og hans arrogance fylder mig med vrede, siger de tjekkiske kommunisters formand Vojtech Filip til Parlamentni Listy.

”Vi gør, hvad EU siger, hvad traktaterne siger. Hvis Frankrigs præsident tænker på flygtninge, det er ikke en del af nogen traktat. Da vi blev medlemmer af EU, blev det derfor ikke taget i betragtning, siger parlamentsmedlem Henryk Kowalczyk for Lov og Retfærdighedspartiet. ota

ota

Share This