Centraleuropæisk indblik: ”Massemigrationsbølge” i Ungarn

 

Flygtninge på den serbisk-ungarske grænse  Foto: Brian Esbensen

Flygtninge på den serbisk-ungarske grænse Foto: Brian Esbensen

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab, SDU

Søren Riishøj_2Ungarn: Vi er ikke vidner til en ”flygtningekrise” men en ”masseimmigrationsbølge” med en blanding af immigranter, flygtninge, asylsøgere og ”frihedskæmpere”, erklærer Viktor Orbán.

Han er overbevist om, at en større global indsats er nødvendig, hvis flygtningekrisen skal løses.

Løsningen er ifølge ham ikke at give alle der ønsker det et nyt ”europæisk liv”, men at hjælpe flygtninge med at vende tilbage til deres respektive lande.

En løsning på flygtninge- og migrationskrisen kan ikke findes uden at inddrage Rusland, erklærer udenrigsminister Péter Szijjartó, og det skal ske i form af ”step by step efforts”, for der findes ingen trylleformular.

Fra ungarsk side hilses det med tilfredshed, at Tyskland og Østrig nu er begyndt at registrere flygtningene og dermed følger samme spor som Ungarn for nogle uger siden.

I det hele taget mener Ungarn selv at tale på vegne flertallet af Europas befolkninger. Men Ungarn og Orbán er stadig i fokus i hos andre landes politikere.

Eksempelvis i Italien, hvor landets ministerpræsident Renzi angiveligt har sagt, at sikkerheden i Europa ikke trues af Rusland, men af Ungarns 4 meter høje hegn!

Kilde: ”Hungary Matters”

Share This