Centraleuropa forlanger madvarer af samme kvalitet som i Vesteuropa

Visegrad landene

Visegrad landene

Tjekkiet/Polen/Ungarn/Slovakiet: De centraleuropæiske lande vil ikke længere acceptere forskellig kvalitet af madvarer solgt i henholdsvis de vesteuropæiske lande og de øst- og centraleuropæiske lande. Det aftalte de fire centraleuropæiske landes samarbejde Visegrad V4 under et møde i Warszawa, skriver tjekkiske og slovakiske medier.

”Vi vil ikke acceptere, at der er borgere af første og af anden kategori. At en del borgere får første kvalitets varer, mens en anden gruppe borgere får varer, som hedder det samme, har den samme emballage, ofte er fra samme producent, men har langt lavere kvalitet. Denne praksis vil vi under ingen omstændigheder acceptere, siger den tjekkiske premierminister Bohuslav Sobotka.

”Vi appellerer til Europa Kommissionen til at indlede en undersøgelse af sagen, om europæisk lovgivning reagerer tistrækkeligt på denne type snyd, siger den slovakiske premierminister Robert Fico, som tilføjer, at Slovakiet er parat med egen lovgivning på området, såfremt Europa Kommissionen ikke tager sagen alvorligt.

Flere af de centraleuropæiske lande har i de seneste år gennemført undersøgelser af kvalitet af madvarer solgt i henholdsvis Øst- og Centraleuropa og Vesteuropa, undersøgelserne viste, at madvarer har langt højere kvalitet i Vesteuropa. ota

 

 

Share This