Carl Bildt: Frankrig bringer EU i en strategisk katastrofe

Carl Bildt Foto: Janwikifoto

Frankrig: Emmanuel Macron vil gerne være personen, som viser en ny vej for EU og genopretter EU`s globale betydning, men det passer ikke sammen med den bevidste ødelæggelse af EU`s troværdighed i kandidatlandene, skriver tidligere svenske udenrigsminister Carl Bildt i en kommentar bragt i flere internationale medier.

“Det er formentlig kun ganske få, som er i tvivl om, at Brexit betyder en strategisk katastrofe for EU, men det er som om kun ganske få mennesker forstår, at EU nærmer sig noget af det samme på den anden side af kontinentet – på Balkan, skriver Carl Bildt.

Carl Bildt kritiserer i sit indlæg Frankrig og Frankrigs veto til åbning af optagelsesforhandlinger med Albanien og Nordmakedonien.

“I den forrige uge har Frankrig nedlagt veto til åbning af optagelsesforhandlinger med Nordmakedonien. Det skete til trods for gentagne anbefalinger fra Europa Kommissionen og til trods for opbakning fra andre medlemslande. Frankrig har muligvis ødelagt årtier af vedvarende tilnærmelser til denne del af Europa, skriver Carl Bildt.

Frankrig var det eneste land, der afviste optagelsesforhandlinger med både Albanien og Nordmakedonien. Holland og Danmark ville have stemt for optagelsesforhandlinger med Nordmakedonien, men ikke Albanien. ota

Share This