Ad

Bulgariens præsident opfordrer “mafia-regeringen” til at træde tilbage

Bulgariens premierminister og formand for GERB partiet Bojko Borisov : Foto: European People’s Party

Bulgarien: Bulgariens præsident Rumen Radev opfordrer landets regering under ledelse af premierminister Bojko Borisov til at træde tilbage. Regeringen er ifølge ham præget af mafia-metoder, skriver bulgarske medier.

Problemerne i Bulgarien blev styrket efter statsadvokaten, angiveligt på anledning af landets regering, beordrede undersøgelser af præsidentkontoret. Det afstedkom protester i Sofia, hvor flere tusinde demonstrerede til støtte for præsidenten.

Medierne bragte denne måned også et billede af sovende Bojko Borisov med en revolver på sengebordet samt med en skuffe fyldt med store euro sedler. Borisov beskyldte præsidentens folk for at sprede billedet, det var ifølge ham som “en KGB lærebog”. Borisov erkendte, at han ejer en revolver, men afviste at pengesedlerne var hans, det var en manipulation. En uge senere blev to af præsidentens rådgivere anholdt og det har skabt den nuværende anspændte situation. Der har været protester i Sofia, Burgas, Varna og Plovdiv.

“Regeringens mafia karakter har tvunget bulgarere i alle aldersgrupper og politisk tilhørsforhold til at kræve at loven bliver overholdt, sagde Radev i stats tv. ota