Britisk udenrigsministerium sletter tweet om at Rusland står bag mordforsøget på Skripal men fastholder russisk skyld

Illustrationsfoto: PC Matt Hone

Rusland: Det britiske udenrigsministerium indrømmer at have slettet et tweet fra 22. marts, hvor ministeriet skrev, at en analyse fra førende eksperter fra det britiske laboratorium Porton Down har fastslået, at den novitjok nervegas, der blev brugt ved mordforsøget på Skripal, er blevet fremstillet i Rusland.

Det britiske skridt er sket efter at britiske eksperter fra netop Porten Down sagde i går, at de ikke er i stand til at fastslå, hvor novitjok brugt ved mordforsøget på den russiske dobbeltagent Sergej Skripal er produceret.

“Vi kan identificere stoffet som novitjok og at det er militærnervegas, men ikke en præcis kilde, sagde direktør Gary Aitkenhead i går.

Tweet opslaget er ifølge briterne slettet, fordi det ikke blev gengivet korrekt og betyder ikke, at Storbritannien trækker i land med anklagen af Rusland.

“Intet her ændrer noget ved vores vurdering, at Rusland er ansvarlig for denne hæmningsløse handling. Det internationale samfund er enig, der er ingen anden plausibel forklaring, siger udenrigsministeriets talsmand.

Ligeledes udenrigsminister Boris Johnson fastholder sin beskyldning af Rusland og den russiske præsident Vladimir Putin.

“Jeg er bange for at han har ansvaret (…). Nogen er ansvarlige, og vi i Storbritannien mener, at have beviser for, at skylden ligger hos den russiske stat, sådan som det også gjorde ved Alexander Litvinenko sagen. Husk, at poloniums spor førte meget tydeligt tilbage til den russiske stat. Til sidst er det hr. Putin som er ansvarlig, og (…) kan ikke undslippe sit ansvar og skyld, siger Boris Johnson til Deutsche Welle. ota

Share This