Brasiliens præsident aflægger besøg i Rusland

 

Af Søren Riishøj, lektor ved Statskundskab,SDU

Rusland: Brasiliens præsident Michel Temer aflægger iflg. det brasilianske udenrigsministerium og det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS besøg i Rusland den 20.-21.juni.

På emnet er udvidet økonomisk  samarbejde og efter ønske fra brasiliansk side spørgsmålet om flere russiske investeringer i Brasilien, bl.a. på energiområdet. Brasilien satser også på udvidet eksport af fødevarer til Rusland og at sprede den på flere produkter.

Efter indførelsen af forbud mod fødevareimport fra vestlige lande er den russiske import af fødevarer fra Brasilien og andre sydamerikanske lande vokset markant.

I følge den brasilianske præsident skal dialogen mellem Rusland og Brasilien gøres mere fastlagt og  “konsistent”. Der skal også åbnes flere brasilianske kulturinstitutter rundt om i Rusland og også den anden vej, russiske i Brasilien.

Som Rusland er Brasilien med i BRICS samarbejdet, der ud over Rusland og Brasilien omfatter Kina, Indien og Sydafrika, og tager således ikke del i de vestlige sanktioner mod Rusland. Efter Rusland rejser Michel Temer videre til Norge.

Share This