Borgmestre i 12 største polske byer vil tage imod migranter

Wroclaw er en af de polske byer, som nu ønsker at tage imod migranter Foto: Ota Tiefenböck

Polen: Borgmestre i 12 polske byer udsendte onsdag en erklæring, hvor de opfordrer til at tage imod migranter, skriver den polske avis Polityka.

”Migration er en dynamisk proces, universel, og – som tidligere vist i verdenshistorien – uundgåelig, og i forbindelse med den socio-demografiske situation i vores land, også gavnlig. Polske storbyer har i mange år været åbne for migration og mange forskellige mennesker. Hjælpsomme servicekontorer, finde bolig, beskæftigelsesmuligheder, adgang til uddannelse og sundhedsydelser, lære polsk sprog og kultur – er grundlaget for integration af mennesker med forskellige baggrunde. For at tage imod indvandrere er en fælles aktion nødvendig, et samarbejde mellem myndigheder og lokale myndigheder, offentlige tjenester, ikke-statslige organisationer, kirker, universiteter, kulturinstitutioner, erhvervsorganisationer og på arbejdsmarkedet. I vores fælles interesse er en ansvarlig og sikker håndtering af migration på lokal plan med henblik på at skabe et socialt sammenhængende by, som minimerer risikoen for ghettodannelser, adskillelse, fattigdom og udstødelse af nye beboere, står der i erklæringen.

Borgmestrene ønsker at samarbejde med Den Internationale Organisation for Migration (IOM) Højkommissariatet for Flygtninge (UNHCR).

”Sammen er vi i stand til at udvikle en passende kultur og accept af indvandrere, som vil hjælpe med at udvikle vores byer, gøre dem mere innovative og konkurrencedygtige, skriver borgmestrene.

Erklæringen, som går imod Polens officielle migrationspolitik, er underskrevet af borgmestre fra Gdansk, Bydgoszc, Katowice, Krakow, Bialystok, Lublin, Lodz, Poznan, Rzeszow, Szczecin, Warszawa og Wroclaw.

Polen regering afviser, at Polen skal tage imod migranter via de fælleseuropæiske flygtningekvoter. ota

Share This