Bombe under VM? Ruslands fodboldlandshold under dopingmistanke

Foto: Roman Kovrigin

Det er kommet frem, at hele Ruslands fodboldlandshold er under mistanke for doping, hvilket hviler som en bombe under næste års VM, der netop afholdes i Rusland.

Af Toke Theilade

Engelske Daily Mail er kommet i besiddelse af beviser, der afslører, at mindst 34 russiske fodboldspillere, herunder samtlige 23 spillere, der deltog ved VM i 2014, netop nu undersøges for brug af præstationsfremmende midler.

Ifølge den engelske avis er de 34 spillere alle inkluderet på en liste med over 1000 navne på sportsfolk, der er under mistanke for brug af doping. Det internationale fodboldforbund FIFA har efter sigende allerede modtaget detaljerede beviser imod de russiske spillere, om end forbundet endnu hverken har handlet eller meldt noget ud.

Daily Mail skriver, at fodboldspillerne kom i anti-dopingmyndighedernes søgelys på grund af uregelmæssigheder i deres urinprøver.

Præsidenten for det russiske fodboldforbund, og en af hovedkræfterne bag Ruslands VM-bud, Vitaly Mutko, er tidligere blevet nævnt som en af nøglepersonerne i det statsstøttede russiske dopingprogram.

Share This