Betonklodserne og den falske bevidsthed

En betonklods i Budapest Foto: Daniel Fabricius

 Af Daniel Fabricius, civiløkonom, dansk-ungarer

Ungarn/Danmark: Efter tragiske angreb ved den sydfranske rivieraby, Nice, og ved Berlins julemarked har man opstillet store betonklodser i København for at forhindre køretøjer brutalt dræbe mennesker ved at pløje dem over.

I København har man så valgt at udsmykke disse betonklodser med alt fra bænke til hjerter, således man slet ikke kan fornemme, at det er betonklodser, eller male dem grønne med guldhjerter på.

Men er det retvisende at gøre det, eller er det et forsøg på at skjule fejlslagen politik?

Det er efter min overbevisning et udtryk for en blanding mellem normalisering af forholdene og fordummelse eller hjernevaskning af folk, således man ikke kan mærke terrortruslens ubehagelige ånde.

Jeg har netop tilbragt nogle uger i Ungarns hovedstad, Budapest. Byen var vært for VM i svømning, hvilket man tydeligt kunne mærke på sikkerheden i byen. Der var betydeligt mere politi på gaderne, samt var militærpolitiet beordret til at opretholde ro og orden i byen.

Det interessante var, at man ligeledes havde opstillet betonblokke ved kørselsindgangene til verdensmesterskabernes faciliteter, men disse var hverken en permanent installation eller fordummelsesstrategi. På betonklodserne stod der med stor, fed skrift: ”Police” og ”TEK”.  TEK er Ungarns anti-terror korps, og det er netop dét, som betonblokkene repræsenterer: anti-terror!

De repræsenterer ikke kærlighed gennem hjerter, men derimod en trussel fra terror, der de seneste år desværre har taget sit indtog i Europa. Terror skal under ingen omstændigheder normaliseres, men nedkæmpes, og det sker ikke med hjerter og kærlighed.

Share This