Ad

Bayern München mester for 8. gang i træk, Hamburger SV går glip af ventet oprykning

 

Foto: Корчик Александр

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Efter sidste runde i Bundesligaen stod det klart, at Bayern sikrede sig det 8. mesterskab på stribe med et klart forspring til Borussia Dortmund, som ellers havde ligget i spidsen i starten af sæsonen i lighed med RB Leipzig.

De fire CL-pladser går til Bayern, Dortmund, Leipzig og Borussia Mönchen-Gladbach. Sidstnævnte sneg sig videre med en sejr over Hertha Berlin.

Bayer Leverkusen og Hoffenheim har sikret sig plads i EL, mens Wolfsburg skal ud i kvalifikation.

Paderborn og Fortuna Düsseldorf rykker ned i 2. Bundesliga, og de direkte oprykkere er Arminia Bielefeld og VFB Stuttgart. Sidstnævnte rykkede ned sidste år, men er nu tilbage igen.

Arminia Bielefeld vender tilbage til 1. Bundesliga efter 25 års fravær.

Werder Bremen undgik direkte nedrykning med en storsejr over Köln på 6-1 i sidste spillerunde. Der var lagt op til det helt store lokalbrag om oprykning til 1. Bundesliga mellem Werder Bremen og Hamburger SV, som kunne spille sig til en play-off. Men holdet led et forsmædeligt nederlag på 1-5 på hjemmebane til upåagtede Sandhausen i sidste runde, og ganske uventet blev det ikke til en hurtig tilbagevenden til den fineste række for det tidligere storhold. 

Torsdag aften mødtes Werder Bremen og FC Heidenheim i det første opgør om oprykning til 1. Bundesliga. Werder Bremen fik kun  0-0 på hjemmebane og har dermed ikke de bedste odds før returopgøret den 6. juli.

I 2. Bundesliga rykker Dynamo Dresden ned sammen med Wehen Wiesbaden. FC Nürnberg, som rykkede ned fra 1. Bundesliga sidste år, endte tredjesidst og skal ud i play-off mod enten Würzburger Kickers, Ingolstadt, MSV Duisburg, Hansa Rostock eller 1860 München. Lige nu ligger Bayern Münchens reservehold til at vinde 3. Bundesliga, men holdet kan ikke rykke op i 2. Bundesliga ifølge de gældende regler. Den tidligere mesterklub Eintracht Braunschweig er sikret mindst en play-off om oprykning. Alt bliver afgjort i sidste spillerunde den 4. juli.

Ud af 3. Bundesliga rykker Chemnitz eller Zwickau og Preussen Münster, Sonnenhof Grossaspach og Carl Zeiss Jena.

Lørdag aften mødes Bayern München og Bayer Leverkusen i den tyske pokalfinale, hvor Bayern har chancen for at sikre sig „the double“.