Ad

Balladen i Armenien fortsætter, demonstranterne stormer regeringsbygning

Den armenske hovedstad Jerevan Foto: Ota Tiefenböck

Armenien: Modstandere af den armenske premierminister Nikola Pasinjan brød mandag formiddag ind i en regeringsbygning i centrum af Jerevan, skriver nyhedsbureauet RIA Novosti. Demonstranterne råbte angiveligt ganske højlydt og krævede Pasinjans fratræden. Efterfølgende forlod de stedet.

“Vi kræver Pasinjans fratræden. Gennem vores handlinger har vi vist, at der ikke er nogen lukkede døre for os, og at vi kan komme ind i enhver regeringsbygning, “sagde en af ​​deltagerne i protesten, ifølge Interfax .

Demonstranterne kom ind i hallen i stueetagen, hvor flere ministerier har kontorer.

En regelmæssig oppositionsdemonstration, der forlanger premierministerens fratræden, finder sted i Jerevan hver mandag aften. Presset for at Pasinjan træder tilbage er steget siden 25. februar, hvor hærens generalstab opfordrede Pasinjan til at træde tilbage med hele sin regering. Anmodningen blev støttet af oppositionen. Pasinjan kalder militærets opfordring som et forsøg på et militærkup, og nægter at træde tilbage. Han bad præsident Armen Sarkisjan om at fyre den øverste general Onik Gasparjan. Præsidenten afviste imidlertid Pasinjans anmodning. ota