Avis: EU ønsker dannelse af mini Jugoslavien på Balkan

Vestbalkan Foto: Western_Balkans_1942.2008_ES.svg

Balkan: EU vil gerne oprette en mini Jugoslavien på Balkan. Det skriver den kroatiske website Index.hr, som henviser til Die Welt. Kroatien og Slovenien er heldigvis allerede medlem af EU, bemærker Index.

Det kommende mini Jugoslavien, skal ifølge Index.hr fungere som en toldunion og skal bestå af Bosnien-Herzegovina, Serbien, Kosovo, Montenegro og Makedonien og muligvis også Albanien. Ideen er at forberede landene bedre til optagelse i EU, samt at være en slags erstatning for de enkelte landes europæiske integration.

Målet med toldunionen er at neutralisere spændingerne på Balkan, men uden at optage landene i EU. Serbien vil ifølge artiklen have en ledende position i sådan en sammensætning, hvorfor idéen angiveligt har en stor støtte i Serbien.

Et afsluttende dokument fra EU-Balkan topmødet nævner udover et styrket samarbejde og Vestbalkans fremtid i EU ikke et forslag om dannelse af et mini Jugoslavien. Det er ligeledes tvivlsomt, hvorvidt de mange etniske grupper over hovedet vil være i stand til et samarbejde landene imellem.

Share This