Autonome saboterer tyske jernbaner

 

Mandag blev det tyske jernbanenet ramt af 13 sabotageaktioner. I både Berlin, Leipzig og Hamburg og flere andre byer var kabelanlæg stukket i brand med store forsinkelser til følge, da signalanlæg var blevet ødelagt

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Venstreekstremistiske grupperinger har påtaget sig ansvaret for aktionerne, som skulle være første skridt i en større koordineret aktion mod G20-topmødet i Hamburg i starten af juli. Aktionsgruppen ”Shutdown G-20” har således bekendtgjort, ”at den agter at lamme infrastrukturen – kapitalismens nervesystem – som transporterer varer, arbejdskraft og data.”

Aktionen kommer i kølvandet på længere tids voldsomme opgør mellem politi og venstreekstreme grupperinger i Berlin. Senest blev politiet lokket ud til en påstået brand i Rigaer Strasse, hvorefter de blev angrebet med brosten af maskerede gerningsmænd.

Samtidig viser de nyeste opgørelser over kriminaliteten i Berlin, at de venstreekstreme grupperinger har overhalet de højreekstreme grupperinger, når det gælder vold, angreb på tjenestemænd i funktion og ødelæggelse af offentlig ejendom.

Oppositionen i Berlin (CDU og FDP) har fordømt aktionen, og politiforbundets formand Rainer Wendt kalder aktionerne for rendyrket terrorisme. CDU-politikeren Stefan Evers opfordrede således politiet til ”at ryge de venstrefascistiske elementer ud”, hvilket fik De Grønne til at betegne udtalelsen som ”menneskeforagtende og uacceptabel”.

Indtil videre tøver det rød-rød-grønne bystyre i Berlin med at tage afstand til aktionerne, da partiet Die Linke og til en vis grad De Grønne er det politiske ståsted for byens venstreekstreme grupperinger.

Share This