Aquarius færdig, Panama inddrager skibets sejletilladelse

Aquarius Foto: Ra Boe / Wikipedia

Migrantkrisen: Den humanitære organisation SOS Méditerranée som sammen med Læger uden grænser driver skibet Aquarius skal formentlig afslutte sine redningsaktioner i Middelhavet. Skibet har sejlet under Panamas flag, men Panama har trukket sejletilladelsen tilbage, skriver The Local.

Beslutningen betyder, at når Aquarius lægger til i en havn, må skibet ikke længere sejle, da det ikke har et flag at sejle under, skriver BBC.

”Denne beslutning dømmer hundredevis af mænd, kvinder og børn, som forsøger at nå sikkerhed, til en vandgrav. Det er et alvorligt slag for Aquarius` humanitære redning af menneskeliv, meddeler SOS Mediterranée.

Skibets besætning appellerer til europæiske regeringer om, at Aquarius kan fortsætte sin mission. Panama begrunder sin beslutning med, at Aquarius ikke har respekteret internationale juridiske aftaler. Der befinder sig p.t. 58 migranter ombord på Aquarius.

Aquarius`besætning har meddelt at skibet nu sejler mod Marseille og har bedt franske myndigheder om at tage imod de migranter som befinder sig ombord. ota

Share This