Antisemitisme-skandale i tysk presse. Ledende arabiske medarbejdere benægter Holocaust og vil henrette jøder

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Jødehad, benægtelse af Holocaust og opfordring til drab på jøder. Det har den tyske avis Sûddeutsche Zeitung fundet hos flere medarbejdere på den offentlige radiostation Deutsche Welle, som er en del af ARD.

Medarbejdere på den arabiske redaktion har ved flere lejligheder udtrykt sig stærkt antisemitisk på de sociale medier. Lederen af Libanon-kontoret Bassel Aridi har således udtalt: „Enhver, som har noget med Israel at gøre, er en kollaboratør, og enhver rekrut i Israels hær er en forræder og bør henrettes.“

Aridi har selv påstået, at udtalelsen blev fremsat i affekt, fordi hans familie var blevet forulempet. Det er dog ikke første gang, han agerer stærkt Israel-kritisk. Han har tidligere leveret indslag, som var Hizbollah positivt stemt.

En anden redaktør Morhaf M. pralede på Facebook med, at han som journalist havde afbrudt en samtale med en kvinde, da han fandt ud af, at hun var jøde. Samme M., som er tilhænger af den syriske præsident al-Assad, skulle i forbindelse med en nekrolog over en kendt Holocaust-benægter have udtalt, at masseudryddelsen af jøder er „et kunstigt produkt“.

Ledelsen hos Deutsche Welle kendte åbenbart denne medarbejders udtagelser, men alligevel fik han lov til at arbejde videre.

En anden Holocaust-benægter er Da‘oud I., som underviser kommende journalister på Deutsche Welles akademi i Beirut. Han skrev på Twitter, at Holocaust er en løgn.

Da‘ouds bror Mohammed I. er også ansat hos Deutsche Welle som afdelingsleder hos DW Arabia. Han har tidligere arbejdet for „Al-Diyar“, som er et propaganda-organ for det lille syriske nazi-parti SSNP.

Da han efterfølgende rykkede til Berlin, fik han lov til ved siden af jobbet hos DW at arbejde for det Hizbollah-nære blad „Al-Akhbar“.

Ifølge SZ-rapporten kan de pågældende medarbejdere takke en vis Naser S.,som er øverste chef for DW‘s arabiske redaktion. Han har primært ansat medarbejdere ud fra loyalitet og forfremmet en fætter til en ledende stilling.

Den kvindelige studievært Farah M. blev også ansat af selvsamme Naser S. Kort før hun blev ansat, havde hun i en avisartikel udtalt, at Israel var en kræftsvulst, som skulle skæres bort. Og hun ville personligt kysse fødderne på de Hizbollah-terrorister, som havde dræbt tre israelske soldater.

Deutsche Welle bliver i modsætning til de licensfinansierede TV-stationer ARD og ZDF finansieret direkte af den tyske stat med skatteyderpenge. I indeværende år har DW modtaget 390 mio. euro.   

Share This