Amerikansk professor chokerer i Frankrig: Fransk mad er racistisk

Illustrationsfoto: Pixabay

Frankrig: En amerikansk professor chokerede franskmændene, efter at hun på et seminar ved det berømte franske Institut for Politiske Studier i Paris (Sciences Po) betegnede fransk gastronomi som racistisk. Hendes ord kommer på et tidspunkt, hvor franske politikere og intellektuelle i stigende grad tager afstand fra ideerne fra det amerikanske universitetsmiljø. Franske medier kritiserer ikke kun professoren, men også eliteuniversitetet, der organiserede seminaret.

Fransk gastronomi er racistisk og ikke kun det franske køkken. Fransk køkken påvirker kosten i mange andre lande, så disse lande er heller ikke uden skyld, siger sagde en forsker ved CNRS’s National Center for Scientific Research og en lektor ved University of Connecticut i USA, Mathilde Cohen.

“Fransk mad præsenteres ofte som et nationalt ritual, som alle borgere uden forskel kan deltage i, men spisevanerne er formet af standarderne af de hvide øvre middelklasser, siger professoren ifølge Le Figaro.

Ifølge hende bidrager de hvides mad til bekræftelsen af ​​hvidhed som en dominerende raceidentitet. Hun mener problemet er begyndt i skolekantinerne i det 19. århundrede, der ifølge hende indførte hvide og kristne standarder. Ifølge hende er denne historiske racemæssige kulinariske overherredømme nu forstenet i loven. ota

Share This