Aktivist fra Maidan: Det var oppositionsfolk der skød imod os

Ukraine: Maidan aktivist Vladimir Ventjak erklærede ved en domstol i Kijev, at det var modstandere af Ukraines daværende præsident Viktor Janukovitj, der i februar 2014 skød og massakrerede de demonstrerende på Maidan i Kijev. Det skriver Ukrainian News.

Vladimir Ventjak fra Lviv deltog ved demonstrationerne og blev såret seks gange, men ifølge ham kom skuddene, som myrdede omkring 100 mennesker ikke fra regeringsstyrkerne, men fra oppositionen.

”Det første skud fik jeg i ryggen, men ikke fra regeringsstyrkerne som vi frygtede. Skuddene kom fra hotellet Ukraine. Vi kunne se, at i hotel Ukraines vinduer og balkoner var en del mennesker, vi kunne se, at skuddene blev affyret fra denne side. Efterfølgende så vi på en video, at kuglerne ramte steder, som kun kunne komme fra Hotel Ukraine, sagde Vladimir Ventjak ved domstolen i Kijev, hvor han blev indkaldt som vidne.

Hotel Ukraine var under kontrol af oppositionen mod Viktor Janukovitj. Ukraines daværende præsident Viktor Janukovitj flygtede efter massakren på Maidan pladsen til Rusland og har hele tiden afvist, at det var regeringsstyrkerne, der brugte skarp ammunition mod demonstranterne.

Sagen om massakren på Maidan og regerings enheder Berkuts rolle i dem er under behandling af Svjatostjinski domstol i Kijev. ota

Share This