Ældre østrigske kvinder betaler flygtninge for sex

Illustrationsfoto: Ota Tiefenböck

 Stadig flere unge flygtninge har seksuelle forhold til såkaldte ”sugarmamas”. Til gengæld for sex får de kost og logi, tøj og lidt luksus i hverdagen

Af Michael Skovgaard

Østrig: Med den store flygtningestrøm i 2015 kom mange enlige, unge mænd fra Mellemøsten til Østrig, og et stadigt stigende antal ender i bizarre afhængighedsforhold til ældre kvinder. Det skriver flere østrigske medier.

Sexturisme i form af ældre kvinder, som tager på ferie i nordafrikanske lande for at opleve erotiske eventyr, er en velkendt tendens i Tyskland og Østrig. Nu tyder noget på, at de selvsamme kvinder kan spare rejseudgifterne.

En artikel i magasinet ”Biber” har vakt opsigt i Østrig. Fænomenet med sugarmamas og unge flygtninge er åbenbart ganske udbredt i Alpelandet, hvis man skal tro de unge mænd, som er blevet interviewet til magasinet. Flere socialarbejdere bekræfter også tendensen. Det drejer sig om ældre kvinder, som støtter unge flygtninge økonomisk til gengæld for seksuelle ydelser. Flere af de adspurgte flygtninge giver udtryk for, at disse forhold kan være ”yderst belastende”, da det skaber et afhængighedsforhold, som er svært at bryde ud af. For mange af de berørte flygtninge er alternativet et liv i fattigdom eller en tilværelse på gaden som hjemløs.

Således beretter ”Hassan” fra Syrien, at han blot er en ”sexmaskine” for sin sugarmama, som kræver sex fire gange om dagen. Mange havner i et materielt og psykisk afhængighedsforhold til disse ældre kvinder, da de vænnes til en livsstil, som de ellers ikke ville have råd til. Typisk er der tale om kost og logi, tøj, betaling af mobiltelefon og adgang til fitnesscentre, og en smule luksus i hverdagen.

Share This